top of page
Nieuw perspectief na traumaverwerking.

OVER MIJ

MIJN NAAM IS MARINA VAN WALSUM - ROSSI

Ik ben een lichaamsgerichte traumatherapeut met verschillende postdoctorale specialisaties in relationeel trauma; in het bijzonder: complex trauma, gehechtheidstrauma, ontwikkelingstrauma en intergenerationeel trauma. Ik bied online begeleiding bij persoonlijke impasses na trauma, met aandacht voor posttraumatische groei. Dat doe ik via eenmalige sessies of doorlopende trajecten, waarbij je zelf het aantal sessies bepaalt die je nodig hebt en de frequentie ervan.

Lichaamsgerichte traumatherapeut.

TRAUMA VERANDERT ONS ZENUWSTELSEL

Trauma verandert ons zenuwstelsel, onze hersenen en de manier waarop we de wereld zien. Dat gebeurt ook bij trauma's die klein lijken in de ogen van een volwassene, maar groot zijn voor een kind.

 

Ik geloof dat we ons hier niet voldoende van bewust zijn als maatschappij. Vaak onderschatten we de gevolgen van trauma; hoe lang we die in onszelf dragen en de mate waarin ze ons gedrag blijven beïnvloeden ook al zijn we volwassen.

 

Trauma tast onder andere ons vermogen aan om de juiste keuzes te maken wanneer er veel op het spel staat en we veel stress ervaren. Dat wordt pijnlijk zichtbaar onder specifieke omstandigheden, die van persoon tot persoon verschillen.

Na begeleiding bij traumaverwerking kun je weer op jezelf vertrouwen.

OP JEZELF KUNNEN VERTROUWEN

Traditionele benaderingen om de gevolgen van trauma te behandelen richten zich vooral op het bespreken van de negatieve gebeurtenissen uit het verleden.

Maar wat fundamenteel blijkt te zijn voor traumaverwerking is het herstellen van zelfvertrouwen: weten dat we op onszelf kunnen vertrouwen om keuzes te maken die bij ons passen. Keuzes die nauwkeurig weerspiegelen wie we nu zijn, wat we voelen en wat we voor onszelf willen.

Mijn taak is licht te werpen op de verouderde overlevingsstrategieën die als verborgen obstakels je weg belemmeren naar meer autonomie en authenticiteit. En je bij te staan terwijl je nieuw gedrag dat beter weerspiegelt wie je nu bent laat ontstaan.

Met de juiste begeleiding kun je trauma verwerken.

OVER MIJ

Voordat ik me in dit vakgebied specialiseerde, heb ik me 20 jaar ingezet voor het oplossen van conflicten ontstaan als gevolg van disfunctionele communicatie.  Door mijn geschiedenis begrijp ik volledig het proces, de pijn, de doorleefde ervaring en het perspectief van degenen die zich vrij willen voelen van de gevolgen van trauma.

Wat ik het mooist vind aan het werken met trauma is het getuige zijn van de kleine veranderingen die er uiteindelijk toe leiden dat iemand het eigen verleden anders gaat bekijken en zichzelf in een positiever licht gaat zien.

Ik bied online begeleiding bij persoonlijke impasses na trauma, met aandacht voor posttraumatische groei. Dat doe ik via eenmalige sessies of doorlopende trajecten, waarbij je zelf bepaalt het aantal sessies die je nodig hebt en de frequentie ervan.

POST TRAUMA BEGELEIDING

Traumagerichte begeleiding bij persoonlijke impasses. De sessies vinden plaats in een vertrouwelijke en veilige omgeving, waar zonder oordeel naar je wordt geluisterd. Wees welkom, ook als je je niets meer herinnert van traumatische ervaringen in je verleden. 

Online sessies van 60 minuten, eenmalig of doorlopend. Lees meer over deze dienst.

 

VRIJBLIJVEND ORIËNTEREND GESPREK

Een online gesprek van 20 minuten waarin je kunt bepalen of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden. Lees meer over deze dienst

In mijn begeleiding verwerk je trauma op een organische wijze.

"Wanneer een jonge boom gewond raakt, groeit hij om die wond heen. Naarmate de boom zich verder ontwikkelt, wordt de wond relatief klein in verhouding tot de grootte van de boom. Knoestige vergroeiingen en misvormde takken vertellen over verwondingen en obstakels die in de loop der tijd zijn opgelopen en overwonnen. De manier waarop een boom om zijn verleden heen groeit, draagt bij aan zijn voortreffelijke individualiteit, karakter en schoonheid. Ik ben zeker geen voorstander van traumatisering om karakter op te bouwen, maar omdat trauma bijna een gegeven is op een bepaald punt in ons leven, kan het beeld van de boom een waardevolle spiegel zijn."​   
 
(Peter Levine)

bottom of page