top of page
De wortels die bomen verbinden zijn als generaties die trauma doorgeven.

SOMS KIJKEN WE NAAR HET HEDEN DOOR DE LENS VAN HET VERLEDEN

OUDE OVERLEVINGSSTRATEGIËEN

Op die momenten worden de oplossingen die we bedenken aangestuurd door oude overlevingsstrategieën. We komen vast te zitten omdat de overlevingsstrategieën die ons welzijn waarborgden toen we opgroeiden nu tegen ons werken. Impasses die hun wortels in het verleden hebben kun je pas oplossen nadat je begrepen hebt wat er echt aan de hand is. En ook pas nadat je de alternatieven die er voor jou zijn in het heden zelf hebt onderzocht en ervaren.

 HET PERSPECTIEF VAN TRAUMA

In mijn begeleiding benader ik daarom impasses vanuit het perspectief van trauma. Mijn taak is licht te werpen op de verouderde overlevingsstrategieën die als verborgen obstakels je weg belemmeren naar meer autonomie en authenticiteit. En je bij te staan terwijl je nieuw gedrag dat beter weerspiegelt wie je nu bent laat ontstaan.

JE REACTIES ZIJN VOOR MIJ BEGRIJPELIJK

Bij onze gesprekken kun je een veilige en warme omgeving verwachten, waar zonder oordeel naar je geluisterd wordt. Mijn benadering is gebaseerd op de kennis en de interdisciplinaire vaardigheden die ik heb opgedaan gedurende een reeks postdoctorale opleidingen en trainingen op het gebied van trauma en posttraumatische groei. Ik gebruik een combinatie van elementen uit verschillende methodieken, maar hanteer NARM als uitgangspunt.

Posttraumatische groei is altijd mogelijk.

NARM 

NARM (Neuro Affective Relational Model) is een krachtige, lichaamsgerichte, psychologische benadering specifiek ontwikkeld om gehechtheidstrauma, ontwikkelingstrauma en complex trauma te transformeren. 

NARM stoelt op recent onderzoek naar de hersenen en het zenuwstelsel en de mate waarin relationeel trauma ze beïnvloedt en hun werking verandert. NARM werkt uitsluitend vanuit het heden; en dat onderscheidt deze benadering van  andere benaderingen. Voor jou betekent het dat je het trauma niet hoeft te herbeleven om het te kunnen verwerken.

OP EEN ORGANISCHE WIJZE

HELDERHEID

Wat er meestal gebeurt tijdens een NARM gesprek is dat je op een organische wijze meer helderheid  krijgt over het verband tussen verleden en heden (inclusief de impact van kleine, enigszins "vergeten" trauma’s).

POSTTRAUMATISCHE GROEI

Je gaat de huidige impasse als een gelegenheid ervaren om je te bevrijden van de effecten van trauma. Je wordt je bewust van je innerlijke hulpbronnen, waardoor je gevoel van zelfleiderschap toeneemt.

AUTONOMIE

Je ontwikkelt een gevoel van autonomie ten opzichte van het verleden en van de huidige omgeving.

GEVOEL VAN VRIJHEID

 Omdat je je authenticiteit herstelt, ga je grotere vrijheid ervaren in je handelen en in je zelfexpressie.

POST TRAUMA BEGELEIDING

Traumagerichte begeleiding bij persoonlijke impasses, met aandacht voor posttraumatische groei. De sessies vinden plaats in een vertrouwelijke en veilige omgeving, waar zonder oordeel naar je wordt geluisterd. Wees welkom, ook als je je niets meer herinnert van traumatische ervaringen in je verleden. 

Online sessies van 60 minuten, eenmalig of doorlopend. Lees meer over deze dienst.

 

VRIJBLIJVEND ORIËNTEREND GESPREK

Een online gesprek van 20 minuten waarin je kunt bepalen of ik de juiste persoon ben om jou te begeleiden. Lees meer over deze dienst

IMG_2541.jpeg

Je kunt hier een bericht achterlaten of op 06 23 85 60 72 (WhatsApp of Voicemail). Ik neem binnen 24 uur contact met je op.

BEDANKT VOOR DE INZENDING!

bottom of page